« Cu bicicleta pe vf. Omu   |

Scropoasa

Ciclism — Cristian Bîscă on July 13, 2012 at 11:18 pm

Prima mea tură serioasă pe bicicletă (la Omu a fost mai mult o plimbare), când tocmai am început să prind gustul muntelui și să mă acomodez cu proaspăta si dureroasa șa. A fost o tura grea, acum, când scriu asta (adică la câteva luni bune distanță), îmi dau seama că cel putin din punctul de vedere al oboselii a fost una dintre cele mai solicitante. E drept, eram la început, nu făcusem prea mult sport (o alergare din când în când plus 2 sali pe săptamană nu te ajută) și asta se simțea din plin. Plecarea a fost din Moroeni, cu urcare pe drumul spre sanatoriu si  Prima urcare, deși era pe asfalt era abrupta, m-a terminat fizic si psihic, credeam că nu se mai termină și îmi venea să mă opresc din 2 in 2 minute. Surprinzător totuși, nu mi-am dat duhul și am ajuns la lac urmand sa bem o bere la cabana de lângă. Lacul Scropoasa alimentează, se pare, a doua cea mai veche hidrocentrală din țară, cea de la Dobrești. E o locatie care chiar merită vazută, ca alternativă pentru zona aglomerată Bolboci-Padina, aici e liniste, nu e praf, nu sunt manele la tot colțul, e un loc perfect pentru relaxare.

A urmat putin push-bike prin padure, la fel, zone extrem de frumoase dar pe alocuri pline de pietre periculoase. Coborarea a fost una lunga dar care a facut ca toata oboseala sa merite. Mereu e așa, tot efortul de la urcare, toată transpirația, gâfâiala, împinsul la bicicletă, toate își fac banii atunci când începi să cobori. Am ajuns la masina aproape extenuat, după 8 ore și 40 minute, prima mea tură pe bicicletă … și ce tură 🙂

 « Cu bicicleta pe vf. Omu   |

0 Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

cialis prezzo
© 2006 - 2012 All rights reserved | Cristian Bîscă – bits of photography