« În pădure la … Cernica   |   Lumina printre dealuri »

Tânăr vreau mereu să fiu

General — Cristian Bîscă on March 13, 2012 at 10:23 pm

Stau și-ascult muzică. N-am mai luat de mult foobar-ul (sau winamp-ul pentru cei neinițiați) să-mi construiesc playlist-uri întregi și asta să îmi ocupe tot timpul. În tot acest proces, dau peste melodii vechi, pe care le ascultam încă de prin liceu, și constat în mare parte că încă îmi plac, cu toate ca praf ca și valoare artistică, dar au format fiecare la timpul lor, momente deosebite și cumva asta le dă valoare în mintea mea. Astăzi m-am oprit la o melodie de la Voltaj, 20 și mi s-a făcut dor de acele vremuri. Erau vremuri simple, nu exista răutate, nu existau fițe, probleme financiare, nu exista iubire (decât întru-un stadiu foarte incipient) … era o viață mult mai sănătoasă. Unul din lucrurile de care  îmi e cel mai mult dor e să îmi pot suna prietenii și să întreb ce facem azi și peste câteva ore să fim pe un munte undeva nu foarte departe, sau a doua zi la sute de km distanță. Lucrurile s-au schimbat însă și uite că după ani de zile dăm în final dreptate fostului diriginte, care a prezis ca se va întâmpla astfel, dar noi nu l-am crezut. E normal cred (acum), fiecare are job-ul lui, se retrage la casa sa, se căsătorește, face copii, își ia un animal de companie … spontaneitatea se transformă in precauție, timpul liber se transformă în timp petrecut alături de familie. E mersul normal al lucrurilor, nimic nu mai e simplu, pentru câteva ore de ieșit in oraș trebuie să faci planuri cu zile înainte, pentru o vacanta de o săptămână plănuiești un an întreg. Nimic nu mai e simplu …

Am obosit. Mi-ar plăcea o pauză. O lună, două, un an, doi, un timp în care să nu mai am responsabilități, iluzii, iubiri, să am 2 prieteni pe lângă mine, bani cu căruța și … atât. Mi-aș dori o viață scurtă plină de calătorii, pofte îndeplinite, curse de mașini, sex, bălăceală … cam ca la 20 de ani daca stau să mă gândesc :). Mi-ar plăcea puțin de “simplu”. Câteodata nu îmi dau seama exact pentru ce m-am maturizat …« În pădure la … Cernica   |   Lumina printre dealuri »

1 Comment »

  1. Khali Says:

    Te inteleg perfect, o fi poate criza de apropiere la varsta de 30 de ani. Am simtit si simt si eu ca tine. Anul asta am avut intalnirea de 10 ani si mi-a facut bine. Initial credeam ca nu o sa ajung, dar am reusit intr-un sfarsit. M-am surprins sa vad ca parca nu a trecut nici o zi dupa terminarea liceului. Am preluat prieteniile cu colegii exact de unde le-am lasat. Poate ca a fost clasa noastra foarte unita, dar cu multi nu am pastrat prea mult legatura ca suntem imprastiat prin toate colturile lumii, si totusi a fost minunat. Cred ca am zambit si am ras toata ziua si mi s-a parut atat de scurta ca nu am apucat sa vorbesc cu toti pe indelete.

    Eu anul acesta am decis sa imi schimb un pic viata si am renuntat la jobul si la tara actuala. Cred ca e bine sa faca unul schimbari radicale in viata cat timp mai poate (cand nu e implicata familia si responsabilitatile la mijloc).

    Asta cu traitul in secolul vitezei cred ca e adevarata. Nu mai ai timp sa faci nimic pt tine, sa te opresti si sa te bucuri de moment. Toata lumea trage de tine in toate partile, iti dedici energia in lucrurile ce “trebuie” facute si e foarte trist. Parca ne grabim sa ajungem undeva si de fapt ar trebui sa incetinim, sa ne bucuram de drum, ca asta inseamna viata. Dar bineinteles, ca e greu de aplicat

    Comment by Khali — July 19, 2012 @ 12:24 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

acquistare levitra
© 2006 - 2012 All rights reserved | Cristian Bîscă – bits of photography