« Sunt atent   |   Rock ‘n’ Roll »

Toamna, în sesiunea de pre-open

General — Cristian Bîscă on October 1, 2011 at 10:15 am

Întotdeauna am fost un fan declarat al fotografiei de peisaj. Probabil din motive de comoditate (Sunt comod. Avea dreptate profesoara mea de limba română din liceu, n-am crezut-o atunci dar îi dau dreptate acum). Mi se pare mai ușor să pozezi un peisaj. Stă nemișcat, poți să-l studiezi cât vrei, in diverse momente ale zilei, poți să alegi când să-l imortalizezi, și poți să faci asta complet nestingherit de nimeni.

Nu-mi dau seama acum dacă am mai spus asta aici, sper că nu mă repet, însă așa, ca să trădez un secret din spatele acestor fotografii, și a fotografiilor mele în general, pot să spun că eu nu sunt și nu am fost vreodată extrem de creativ. Dacă mi s-ar da un subiect și mi s-ar spune să-l fotografiez într-o anumită temă, cel mai probabil nu aș știi ce să fac cu el, imaginile rezultate ar fi praf și în general ar ieși o mare varză. Dacă însă îmi spui du-te într-o anumită zonă și pozează ce vrei tu, probabil m-aș întoarce cu cel puțin câteva cadre bune. Nu știu să caut esteticul, nu știu să-l compun din diverse elemente, nu mă pricep la asta. Știu să observ esteticul, știu să apreciez o imagine atunci când o văd, știu să apăs declanșatorul la momentul potrivit. Am mereu un sâmbure de idee, insă nu e suficient fără un cadru potrivit. Trebuie ca acolo niște factori să fie aliniați pentru ca declanșarea să se producă. În plus, am răbdare, odată capturată o imagine, să mă joc cu ea, să o prelucrez, să observ în ce fel mai multă lumină, mai multă culoare , mai puțin contrast, etc, schimbă imaginea și o face mai bună, mai expresivă. De aceea poate, cu mici excepții, cele mai bune cadre de pe-aici sunt fie peisaje, fie instantanee. Așa e. Fiecare fotograf are amprenta lui, stilul său specific.

Ăsta sunt eu.

notă: primul post cu diacritice, pentru că nu mă lasă lumea în pace. Greu …« Sunt atent   |   Rock ‘n’ Roll »

8 Comments »

 1. Andrei Says:

  Bravo! 😀
  Cred că poți să pui și în titlu diacritice (sau îți face wordpress-ul figuri?). După ce te obișnuiești un pic poți să scrii la fel de rapid (sper că folosești combinația alt gr + aiqts)

  Și că am trecut de diacritice revenim la virgula înainte de și. În următorul link pare să explice destul de clar și rapid: http://diacritica.wordpress.com/2009/10/21/virgula-si-adversativ/

  Mi-ar fi plăcut mai mult o panoramică cred.

  Comment by Andrei — October 1, 2011 @ 10:06 pm
 2. Cristian Bîscă Says:

  Pot peste tot dar mi-e greu să-mi dau seama. Am citit titlul de vreo 3 ori înainte fără să ma prind că lipseşte acel “î”. (folosesc alt tab şi []\;’. E mai uşor cu altgr ?)

  Ştiam eu că e ceva şi cu virgula înainte de şi. Deh, se vede cine are parinţi în domeniu.

  Comment by Cristian Bîscă — October 1, 2011 @ 11:35 pm
 3. Adriana Says:

  Frumoasa toamna, unde sunt facute pozele ?:)

  Comment by Adriana — October 3, 2011 @ 11:21 am
 4. Cristian Bîscă Says:

  Pe lângă Moeciu 🙂

  Comment by Cristian Bîscă — October 3, 2011 @ 11:47 am
 5. Andrei Says:

  Eu mi-am pus tastatura cu Romanian (programmers) layout. (așa o aveam și în Linux). Ești pe Windows 7, nu?
  Ca să scriu ă apăs AltGr (alt dreapta) + ă. â – altgr + q, Ș – altgr+shift+s… tot ce trebuie să fac e să țin cu un deget de altgr, și dacă scrii oricum cu mai multe degete pe tastatură cred că e foarte ușor. Partea cu [];’ mi se pare și mie dificilă. Cu (programmers) nu trebuie să schimb layout-ul tastaturii între diverse programe.

  Singura problemă care mi-a sărit în ochi a fost mai demult cu clientul oficial de Yahoo Messenger care se comporta mai rău (parcă) la Alt-i și cu un tip de forum (de pe CG sau softpedia) doar în Opera (ăștia din urmă au rezolvat problema în versiunile ulterioare).

  Comment by Andrei — October 4, 2011 @ 7:05 am
 6. Cristian Bîscă Says:

  Încerc și așa, tot e greu, dar să văd cum mă acomodez 🙂

  Comment by Cristian Bîscă — October 4, 2011 @ 9:21 am
 7. Dli Says:

  Chiar ai prins in cadre interesante. Superbe fotografiile si locul la fel.

  Comment by Dli — October 4, 2011 @ 2:39 pm
 8. Khali Says:

  Si pe mine ma bate gandul sa scriu cu diacritice ca sa fie corect. Dar m-am invatat si sa citesc asa si nu imi dau seama ca nu sunt acolo. De prea putine ori trebuie sa ma gandesc: “oare ce cuvant e asta?”. Creierul e foarte inteligent si stie sa citeasca si codificari din astea. Asta cu virgula inainte de “si” o stiam si eu, dar uneori imi uit si o pun ca in alte limbi nu au aceleasi reguli. Mi se pare ca in spaniola se pune.

  Eu in unele cazuri prefer sa fac eu “scenariul”. Daca pozez pe cineva, de exemplu, ii zic: aseaza-te acolo, ridica barbia, imbraca-te cu asta, etc. si abia apoi optez sa ma uit prin obiectiv si sa vad daca imi place cum iese. Sau cand fotografiez mancare, prima data aranjez in farfurie tot, la cele mai mici detalii, apoi “decorul” mesei si apoi fac poze din diferite unghiuri. Dar pana la urma e chestie de incercare si sa vedem ce iese. Uneori esti mai inspirat, alteori mai putin.

  Comment by Khali — July 19, 2012 @ 4:01 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

kamagra
© 2006 - 2012 All rights reserved | Cristian Bîscă – bits of photography