Canionul 7 scari »

Transalpina

Calatorie — Cristian Bîscă on July 18, 2011 at 11:01 pm

Cea mai inalta sosea din Romania, care urca pana la 2145 m, pana acum cativa ani accesibila doar celor cu masini de teren, sau motociclistilor, acum e asfaltata in proportie de 98%. Ceea ce inseamna ca si cea mai comoda persoana se poate urca in a sa masina, fie ea si un bmw cu garda joasa, si vizita in deplin confort, una din cele mai spectaculoase locatii de la noi din tara. Ceea ce am facut si eu (exceptie partea cu bmw-ul ca na …). O parte din ce am vazut am si pozat, dar recunosc faptul ca ce a fost mai frumos mi-a scapat, pentru ca nu m-am incumetat sa-mi las masina in acele parti. Soseaua este pe alocuri foarte ingusta, fara posibilitati de parcare de orice fel, asa ca daca vrei sa ajungi pe cele mai inalte portiuni pentru a poza ceva, trebuie sa o iei pe jos. Ceea ce evident a fost putin cam mult pentru comoditatea mea, asa ca va trebui sa va multumiti cu cadrele de mai jos. Sau sa va urcati in masina si sa vedeti cu ochii vostrii, pentru ca merita. Thumbs up pentru cei care au facut posibila asfaltarea. Uite ca incet incet se mai face cate ceva frumos si in tara asta. Trebuie doar sa cautam bine, si desigur, sa avem rabdare, multa.

Mai multe detalii pe transalpina.biz  Canionul 7 scari »

9 Comments »

 1. Adi Says:

  Foarte frumos!!

  Comment by Adi — July 19, 2011 @ 10:05 am
 2. ckataro Says:

  bine, bine, da zii exact si pe unde ai mers, ca sunt cam multe linii mov pe site. Bucuresti-Sebes sau invers? Prin Valcea sau Targu Jiu? Cat a durat traseul?

  Comment by ckataro — July 20, 2011 @ 7:57 pm
 3. Cristian Bisca Says:

  Ruta a fost Sebes – Novaci, si mai departe Rm. Valcea. Nu mai tin minte cati km, dar parca i-am facut in vreo 3 ore, cu destule opriri incluse. Adevarata transalpina, partea cea mai spectaculoasa e intre Obarsia Lotrului si Ranca. Partea dubla mov pe harta. Pasul Urdele se cheama daca nu ma-insel.
  E foarte frmos intr-adevar.

  Comment by Cristian Bisca — July 20, 2011 @ 9:15 pm
 4. ckataro Says:

  Mno deci am fost si eu pe Transalpina weekendul asta, in ideea ca e o sosea noua si pustie, ca asta reiese din pozele tale. Da de unde! Sambata a fost mai ceva ca la balci. Si vreau sa zic ca nici macar nu e atat de ingusta soseaua. Nicaieri nu am gasit o portiune pe unde sa nu incapa doua masini, si a fost trafic nu gluma! De curiozitate, du-te la Bolboci pe traseul Bucuresti-Targoviste-Moroieni, din Moroieni tii drumul spre Sinaia si la 11 km se face o intersectie unde stanga e semnalizat “hotel Pestera”. Ia-o tu frumos pe drumul ala, ca e asfaltat pana sus in pasul nu-stiu-cum si vezi acolo drum ingust fara posibilitati de parcare si fara parapeti! Transalpina e mic copil 🙂 Anyway, pentru o iesire la munte non-Valea Prahovei, Bolboci / Padina e o destinatie chiar buna.

  Comment by ckataro — August 16, 2011 @ 8:18 pm
 5. Cristian Bisca Says:

  Ti-am vazut pozele. Ce pot sa zic. Grataristii cuceresc transalpina :)) Groaznic. Inca o destinatie care nu trebuie vazuta in weekend!

  Am fost pe unde zici tu, pe vremea cand nu era asfaltat, si mi-a placut. Imi place si pestera aia acolo, foarte fain. Merita mers.

  Comment by Cristian Bisca — August 16, 2011 @ 9:55 pm
 6. Mada Says:

  Hehe! Deci nici tu nu ai avut stare! Nu am mai intrat pe sectiunea de blog 🙂

  Comment by Mada — August 16, 2011 @ 11:03 pm
 7. Cristian Bisca Says:

  Hehe, pai stai tuned ca mai nou pe-aci se-intampla chestii :). Si eu care credeam ca toti s-au luat dupa mine cu transalpina :)))

  Comment by Cristian Bisca — August 16, 2011 @ 11:04 pm
 8. ckataro Says:

  “Pestera aia”… :)) Tin minte una din incursiunile tale in pestera cand pe la mijloc ti-a intepenit genunchiul si a trebuit sa te abandonam la telecabina, cu care te-ai dus la Babele si pentru ca era furtuna ai stat la coada la cealalta telecabina cu altii muuulti pana intr-un final ai coborat la masina si ne-ai cules din Sinaia. Bag de seama ca ti-ai mai imbunatatit conditia fizica de atunci :p

  Comment by ckataro — August 17, 2011 @ 6:11 pm
 9. Cristian Bisca Says:

  Pai nu degeaba merg la sala. ce sa mai … :))

  Comment by Cristian Bisca — August 17, 2011 @ 6:59 pm

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word

cialis
© 2006 - 2012 All rights reserved | Cristian Bîscă – bits of photography